(video) Incident inedit în Argeș! Mașină luată de râu

Incident inedit astăzi pe râul Argeș, lângă Pitești. O mașină a rămas în jumătatea apei după ce barajul din amonte a fost ecluzat. Proprietarii mașinii s-au salvat cu fuga din calea apei. Mașina însă a rămas pe loc.

Aceste imagini au fost surprinse astăzi lângă Pitești, într-o zonă în care oamenii ies la picnic, pe malul Argeșului. Proprietarul acestei mașini era împreună cu soția și a intrat cu mașina în albia râului. Apa era foarte mică, iar autoturismul staționa pe piatra de râu, chiar in albie. Oamenii nu au observat că în doar câteva minute apa a crescut cu cel puțin un metru întrucât barajul din amonte, de la Budeasa, a fost golit controlat de cei care îl administrează. Oamenii aflați pe celălalt mal au început să strige la ei și așa s-au salvat. Martorii spun că proprietarul mașinii băgase mașina în râu pentru a o spăla.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis la fața locului două echipaje care i-au ajutat pe proprietari să scoată mașina. Asta abia după ce s-a luat legătura cu cei de la ape și s-a oprit deversarea barajului. Mașina a fost legată și scoasă cu ajutorul unui troliu.

Tinerii care se aflau pe malul Argeșului, proprietarii mașinii, spun că autoturismul nu a fost asigurat cu frâna de mână și așa a ajuns în apă. Tot ei se plâng că mașina era luată cu credit și trebuie achitată. În același timp iau in calcul și varianta de a da in judecată Apele Române pentru că nu s-a anunțat acțiunea de deversare.

   Video: ISU Argeș