(video) Inspectoratul Școlar Județean Argeș aniversează 50 de ani de la înființare

Astăzi,  cu prilejul ,,Zilei mondiale a educației”, Inspectoratul Școlar Județean Argeș aniversează 50 de ani de la înființarea instituției, printr-o serie de activități reunite sub titulatura ,,Gala învățământului argeșean”.  Se marchează astfel o jumătate de secol în care Inspectoratul Școlar Județean Argeș a funcționat ca o punte între generații și ca un element de consecvență în evoluția spirituală, culturală și economică a județului nostru. La temeliile trainice ale învățământului, culturii și artei, științei și literaturii române stă jertfa educatorului, a dascălului, de la acela din cel mai modest sat înfundat într-un colț de țară, până la savantul care propagă știința în marile amfiteatre universitare.

CITEȘTE ȘI ... (video)Furau haine de firmă - Bărbații în arest, femeile în arest la domiciliu și control judiciar

Prin această gală, organizatorii evenimentului își propun să-i reunească pe toți cei care au contribuit și contribuie la atingerea excelenței în învățământul argeșean și să celebreze 50 de ani dedicați performanței, seriozității și stabilității. Evenimentul a fost marcat prin mai multe momente semnificative derulate în această zi specială: dezvelirea plăcii comemorative, lansarea unui volum monografic IȘJ Argeș și o Gală a Educației Argeșene. Lucrarea lansată, denumită ,,Compendiul monografic”, reprezintă, așa cum sugerează titlul, o celebrare a efortului depus de-a lungul timpului de cei care au contribuit la a menține vie flacăra cunoașterii în școlile din județul Argeș. 

”În Anul Centenarului, când Inspectoratul Școlar Județean Argeș împlinește 50 de ani de la înființare, adresez cadrelor didactice multă sănătate și îmi exprim convingerea că vor continua cu succes munca de aur a generațiilor ce au făcut ca învățământul românesc și cel argeșean să dăinuie, indiferent de modificările apărute pe parcursul anilor. ”, a declarat Prof. Dumitru TUDOSOIU,