VIDEO - Primele declarații! Kovesi: Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar ...

VIDEO - Primele declarații! Kovesi: Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar ...

În urmă cu câteva momente, procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi a făcut primele declarații cu privire la acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță. Aceasta a precizat că nu dorește să comenteze atacurile unui inculpat fugar.

Să lăsam lucrurile penibile, gen cucuvele mov și alte culori. Să trecem la declarații seriose. În primul rând nu comentez declarațiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare penale. O parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA. O parte dintre ele sunt deja trimise în judecată. (...) Ca atare, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a declarat Kovesi.

„În ceea ce privește atacurile, care sunt în ultima perioadă care sunt la adresa actului de justiție, aș avea mai multe comentarii.  În primul rând, v-aș ruga să observați că sunt atacuri făcute de inculpați, care sunt cercetați în dosarele DNA, inculpați care sunt trimiți în judecată sau chiar condamnați de DNA sau de persoane care îi susțin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Am observat în ultima perioadă că deși am făcut mai multe demersuri instituționale, aceste atacuri au continuat. Aș vrea să vă spun că doar la sfârșitul anului trecut am făcut peste 14 sesizări la CSM cu privire la afirmațiile tendențioase, denigratoare, mincinoase, uneori chiar ridicole ale inculpaților pe care i-am cercetat.

Am sesizat CNA pentru 12 emisiuni și chiar în cursul zilei de astăzi am reluat dialogul instituțional cu CSM și cu privire la afirmațiile făcute în spațiul public din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM. Practic, răspunsul meu la aceste declarații îl veți găsi în acea sesizare”, a mai spus Codruța Kovesi.

sursa: stiripesurse.ro