(Video exclusiv) Deținut cu un cui bătut în cap! Penitenciarul tace!

#Deținuții își bat cuie în cap

Reprezentanții instituției trec totul sub tăcere; pentru ei un astfel de gest e deja normalitate. Un bărbat a ajuns în urmă cu două zile la Spitalul Județean Argeș cu un cui infipt în frunte.

El se afla încarcerat la Penitenciarul Mioveni și, din cauza unor probleme de sănătate, a ajuns la Spitalul Penitenciarului Mioveni, unde, luni, și-a bătut un cui în cap. La scurt timp după incident, a fost transportat la cel mai mare spital din Argeș pentru a-i fi extras corpul străin, pe care singur și l-a introdus, în semn de protest. Pentru a afla care este motivul pentru care bărbatul a recurs la acest gest am contactat reprezentanții unității carcerale. Evident, pentru că era după ora 17, nu ni s-a răspuns. Am revenit ziua următoare.

Purtătorul de cuvânt susține că sunt mulți deținuți care recurg la astfel de practici, însă nu stia nimic despre vreun deținut care să fi ajuns la Județean. Au trecut două zile. Încă așteptam un punct de vedere oficial. Înțelegem că e deja o modă printre deținuții de la Mioveni să se plimbe prin pușcărie/spital cu câte un cui înfipt în frunte, însă, dincolo de ironia acestor cuvinte, se impun întrebări serioase pe care le vom adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor precum și Ministerului Justiției, foruri tutelare ale Penitenciarului Mioveni: - De unde a procurat deținutul cuiul? - Care este motivul pentru care protesta? - Câte astfel de cazuri sau altele de automutilare au existat la Penitenciarul Mioveni, respectiv Spitalul penitenciar Mioveni în ultimii trei ani? - Unde sunt gardienii când detinuții recurg la astfel de gesturi, asta în condițiile în care sumele alocate pentru veniturile personalului sunt imense? - Cum de nu se iau măsuri ca aceasta modă să dispară? - De câte zile are nevoie personalul abilitat pentru a afla ce s-a întâmplat precum și instituția, în sine, pentru a le transmite către solicitant? Evident, întrebările sunt mult mai multe și le vom adresa, pe toate, în următoarea perioadă. În ceea ce priveste starea deținutului, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judetean Argeș, Marius Pascu, acestuia i s-a făcut o radiografie.

Deoarece cuiul nu era introdus profund in frunte, un medic din cadrul Sectiei ORL i l-a extras. După intervenție, bărbatul a fost transferat înapoi la unitatea carcerală.