(video) Provocări noi pentru DTO Tellur Rally Team

Sezonul 2017 a reprezentat pentru cei doi prieteni și pasionați ai raliului, Vali Porcișteanu și Cristi Dolofan, ”amintiri, întipărite în mintea și inimile celor care l-au trăit în mașinile de concurs, în parcul de service, sau pe marginea probelor speciale, în imagini și texte, în cifrele seci dar pline de semnificație ale statisticilor.”

”Sunt pasionat de mașini și urmăream întrecerile. L-am întâlnit apoi pe Vali, care mi-a fost instructor la școala de pilotaj și a fost momentul care a aprins scânteia. Am decis să punem bazele unei colaborări serioase”, declară Cristi Dolofan într-un articol postat pe blogul valiporcisteanu.co

Această pasiune i-a deschis calea către debutul în CNRD, la volanul unei mașini de Clasa 9. Tot datorită pasiunii, Vali Porcișteanu a revenit cu program complet în competițiile care îi lipseau atât de mult. 

”Pe parcursul sezonului, proiectul a prins contur și a început să capete alte dimensiuni. Porcișteanu, aflat la sezonul de reacomodare după absență, se îndrepta, pas cu pas, către obiectivul propus, acela de a se impune la Clasa 3. Cristi Dolofan acumula, probă după probă, informații și experiențe legate de raliuri în ritm de competiție alături de Mihai Sandu. Lângă ei au venit Bogdan Năstase și Cristi Timisică. Deja se puneau bazele unei echipe. A unei familii. Baza o reprezentau prietenia, pasiunea pentru motorsport și buna dispoziție. Nu lipseau ambiția și dorința de a face performanță, însă nu exista vreun obiectiv palpabil din motive obiective, o echipă care avea la dispoziție o mașină de Clasa 3 și alte trei de Clasa 9 având șanse reduse în ierarhia de profil. Era însă primul pas, iar Cristi, cu abilitățile sale de manager certificate de activitatea de zi cu zi i-a molipsit pe toți de ideea de a construi, pe baze solide, o poveste care să dureze.” 

Anul 2018 aduce o echipă cu identitate, mașinii decorate identic și recunoaștere la nivel national. 
Vali Porcișteanu și Dan Dobre vor lua startul cu un model R5 la Clasa 2, Cristi Dolofan și Mihai Sandu au trecut la Clasa 3, pe Mitsubishi-ul Lancer Evo 9 cu care colegii lor au luat anul trecut titlul, iar Bogdan și Delia Năstase merg pe un Evo 9 de Clasa 11. Raul Badiu se alătură echipei, împreună cu Gabi Lazăr și vor concura în Cupa Suzuki, iar Eugen Cărăgui/Robert Fus, respectiv Ramona Rusu/Sorin Crișan, două echipaje debutante, vor participa cu Dacia Sandero. 

”Spiritul de echipă, cristalizat anul trecut și această formulă nouă oferă premise pentru ca echipa să se implice și în lupta pentru primele poziții în ierarhia de specialitate.”

Cristi Dolofan și Mihai Sandu au trecut acum pe o mașină integrală și vor avea parte de un nou sezon cu experiențe speciale. ”Anul trecut am putut înțelege ce înseamnă să mergi tare cu o mașină de doar 100 CP și să o ajuți să parcurgă virajele cât mai cursive și fluent. Am decis să trec la o mașină integrală și să mă bucur de fiecare kilometru parcurs etapa de etapa. Sunt conștient că nu voi putea avea rezultate extraordinare din primul an, că am multe de acumulat, însă îmi propun ca în măsura timpului pe care mi-l permite activitatea de business să iau startul la cât mai multe etape, să lupt pentru podiumul clasei 3 și să încerc să aduc puncte importante pentru echipă”, a declarat Cristi Dolofan.

 

Pe langă deja clasicii Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) și YatoShop.ro, in sezonul 2018 echipa se mai bucură de susținerea partenerilor Ion Moș și lanțul de farmacii Catena.

Primul concurs al sezonului 2018, dedicat Pronosticurilor pentru Campionatul Mondial de Raliuri, a strans, in medie 50 de participanti la fiecare din cele 3 etape desfasurate pana in prezent. Astfel, va fi lansat un nou concurs similar, dedicat de aceasta data campionatului intern, care se va desfasura pe parcursul celor 7 etape din calendarul Campionatului National de Raliuri ”Dunlop” si Rally2.