(video) Restricții la Județean, din cauza virozelor și gripei! Aparținatorii sunt revoltați...

Pentru a preveni îmbolnăvirea pacienților internați la Spitalul Județean Argeș cu alte afecțiuni, conducerea unității a luat o serie de măsuri. Deși normele impuse ar trebui respectate zilnic, nu doar in condițiile în care la nivel național se tot discută că suntem la un pas de epidemia de gripă, rudele și apropiații bolnavilor nu le iau în seamă. Mai mult, sunt revoltați că li se cere să nu intre când vor și câți vor în vizită la cei bolnavi. "Nu mă lăsa de la poarta sa urc sa îmi vizitez mama. Cică e spitalul in  carantină. Doar la noi se poate sa stai ca prostu' in frig și să aștepți să îi duci bolnavului ceva de mâncare", se plângea, în jurul prânzului, unul dintre cei care așteptau la ușă unității spitalicești. "Acum pot sa vin vin aici, nu am cum sa ajung după un program anume, că rămân fără loc de muncă. Nu sunt gripată. Doar intru, las ceva, apoi ies. Durează doar trei minute, dar nu mă lăsa. Ne țin aici la ușă, ca pe milogi. Bolnavii au nevoie de noi. Sa le fie rușine pentru asemenea condiții!", a intervenit o alta femeie a cărei sora este internata la Județean. 


In ciuda insistențelor celor adunați buluc in fata spitalului, agenții de pază nu au permis accesul în unitate tuturor apartinatorilor, după bunul lor plac. Oamenii sunt sfătuiți să respecte programul de vizita, dar și alte norme care au și fost afișate la intrările în spital, tot spre binele bolnavilor, al rudelor acestora, dar și al cadrelor medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Argeș, Andreea Vasile, pe Secția de ATI a unității este internat un pacient, în vârstă de 47 de ani, care a fost diagnosticat și cu gripa. El este izolat și tratat corespunzător. 


La nivel național, numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 28.

În județul Argeș au fost confirmate, până acum, 26 de cazuri de gripă. 
Direcția de Sănătate Publică Argeş recomandă cetățenilor să respecte recomandările medicilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal. "Pentru a ne feri de gripă, dar şi de viroze, trebuie să evităm contactul cu persoanele care prezintă semne că ar fi bolnave, să consumăm alimente bogate în vitamine, dar şi să ne spălăm cât mai des pe mâini", ne sfătuiesc specialiștii.