Kaufland amendat -  O angajată întorcea produsele de patiserie din cuptor cu coada măturii

UPDATE 4 IUNIE:


În urmă cu două săptămâni, pe reţelele de socializare a făcut vâlvă o filmare cu o angajată a unui magazin Kaufland din Piteşti care întorcea produsele de patiserie cu o coadă de mătură. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş a dat o amendă în cuantum de 10.000 de lei magazinului Kaufland, aflat în cartierul Craiovei din Piteşti. Amenda a fost dată pentru nerespectarea normelor privind protecţia consumatorului.

”Au fost aplicate două sancţiuni în valoare de 1.200 lei personalului care a manipulat cuptorul de pâine. Au fost amendate strict persoanele care au umblat cu mătura la cuptor. Am verificat, respectivele persoane aveau instructajul făcut, însă nu au respectat normele din instructaj. Au făcut pe propria răspundere ce au făcut acolo”, a declarat dr. Daniel Lupu pentru Adevărul.ro, directorul DSV Argeş.


 

UPDATE 25 MAI

În urma articolului apărut, joi seara, pe site-ul de știri Sursa Ta, în care se semnala faptul că o angajată a Kaufland Pitești aranja produsele de panificație și patiserie cu o mătură, Kaufland România a trimis un drept la replică.

Reprezentanții companiei spun că regretă ce s-a întâmplat și că este un caz izolat. Le reamintim, însă, că este al doilea caz de acest gen petrecut în județul Argeș, în mai puțin de un an, în luna februarie având loc episodul cu șoarecele pe hălcile de carne din Kaufland Curtea de Argeș.

De asemenea, Kaufland susține că se vor lua toate măsurile care se impun în cazul angajatei respective, nespecificând, însă, care sunt acestea.

Vezi aici poziția oficială a companiei Kaufland România:

„Regretăm ceea ce s-a întâmplat la raionul de produse de panificație al magazinului din Pitești (Str. Exercițiului, nr. 216) și vă asigurăm că este un caz izolat și o abatere gravă de la standardele noastre.
Siguranța clienților și normele igienico-sanitare sunt deosebit de importante pentru noi. Avem proceduri interne riguroase și suntem foarte stricți în raport cu acestea.
Angajata nu le-a respectat și vom lua toate măsurile care se impun, fiindcă gestul este inexplicabil și categoric intolerabil.
De asemenea, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple, vom demara și măsuri suplimentare la nivelul magazinului, ce includ reșcolarizarea angajaților și sporirea controalelor de igienă.”

 

După episodul cu șoricelul care făcea masaj hălcilor de carne din Kaufland Curtea de Argeș, în spațiul online a apărut un episod nou: coada măturii care învarte de zor produsele de patiserie în cuptor, la Kaufland Pitesti.
În video se poate observa angajata care se află la raionul de pâine, chiar în interior, acolo unde se află cuptoarele pentru produsele de panificație și patiserie. Fără nici o jena, desface capacul cuptorului și aranjează produsele din interior cu coada măturii, evident folosită la curățenia magazinului. De necrezut este și gestul colegei acesteia, care, desi vede ce face femeia, asista impasibilă și nici măcar nu îi atrage atenția, semn că practica nu este singulară.