VIDEO! Vreme de Crăciun la cota 2000


Vremea extremă a pus stăpânire pe toată țara! Pe Transfăgărășan, la Cota 2000, este iarnă în toată regula, iar peisajul duce mai degrabă cu gândul la Crăciun. Stratul de zăpadă măsoară 8-10 cm.

Reamintim că România este sub cod galben de furtuni și ploi torențiale, iar la munte ninsoarea și viscolul sunt ca în mijlocul iernii. 

Totodată, în județul Argeș, zona de nord va fi mult afectată. Este posibil ca cele mai mari cantități de apă să se acumuleze în partea de nord a Argeșului, inclusiv zona montană.

„Miercuri, maximele termice diurne nu depășesc 14 grade celsius  în județ (13 grade la Pitești). Noaptea, valorile termice vor fi mai scăzute decât nopțile anterioare: în general, pornind de la 2 grade în zona subcarpatică și până spre 5, cel mult 6 grade în jumătatea de sud a județului.

În ceea ce privește presiunea atmosferică, ne vom afla, ca și întreaga țară, sub influența unui ciclon, cu presiune atmosferică la centru de aproximativ 1000 de milibari. Deocamdată, este de 1003 milibari. Așadar, suntem în tendință de ușoară și treptată scădere.

Se pare că va fi o pauză de precipitații de miercuri de la prânz până joi seara. Așadar, de joi seara precipitațiile de întorc. Și săptămâna viitoare, instabilitatea atmosferică va fi prezentă și tot cu valori scăzute”, a transmis Carmen Dima, meteorolog la Minicentrul de Prognoză Pitești.