(video) Zeci de argeșeni,  dar și vâlceni - protest în centrul Sibiului!

Zeci de argeșeni, dar și vâlceni au organizat un protest în centrul Sibiului, în fața Magazinului Dumbrava, pentru a cere autorităților urgentarea construcției autostrăzii Sibiu-Pitești. Acest lucru ar aduce Europa la București, spun ei.

Manifestanții au întins pe asfalt o pancardă care ar reprezenta „construcția” simbolică a primului metru de autostradă Sibiu-Pitești „Vrei și tu autostrada Pitești-Sibiu? Vrei să aducem Europa până la București? Hai cu noi la Sibiu” a fost îndemnul asociațiilor civice „Activag Pitești” și „Adevăr și Dreptate Argeșean” atunci când au anunțat că intenționează să vină în centrul Sibiului.

CITEȘTE ȘI ... Codul galben de furtuni, extins la 27 de județe

 

Aceștia au protestat în fiecare dumminică în perioada 5-19 mai, într-un mesaj video îndemnând, totodată, oamenii să meargă la vot. Manifestațiile au avut loc în cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”.

„Am venit cu speranțe mari, pentru că autostrada Sibiu-Pitești este foarte necesară. Nu se mai poate suporta. Sper că se va începe. Circul foarte des pe Valea Oltului. Fiica are apartament aici în Sibiu și vin des pe traseul Sibiu-Râmnicu Vâlcea, drum care ar trebui făcut în mai puțin de o oră în mod normal” – a spus Sorin Diaconescu, unul dintre protestatari.

„Am venit cu un mesaj foarte important pentru guvernanți în primul rând. E momentul, care de fapt a trecut demult, ca să nceapă odată și o dată construirea acestei autostrăzi. Este necesară, e nevoie de ea din toate punctele de vedere. Cu toții trebuie să ne punem în funcționare toată priceperea. Suntem din Pitești, unde și acolo am făcut acțiuni civice. Am ales Sibiul ca punct de plecare pentru că, credem noi, aici s-a oprit Europa. Și ne dorim mult ca ea să meargă mai departe, să ajungă la București”, a adăugat Mihai Stănică, vicepreședinte al Activag Pitești.

Sursa: turnulsfatului.ro