Viitorul an şcolar începe cu daruri de la Ministerul Educaţiei

Caiete dictando, de matematică, penar, creioane colorate şi trusă de geometrie sau caiete studenţeşti, în funcţie de vârstă. Este noul coş cu rechizite pe care elevii din toată ţara l-ar putea primi din luna septembrie a anului viitor. 600 de milioane de lei va acorda din bugetul de la educaţie Ecaterina Andronescu pentru rechizite, dar şi vouchere pentru sport. Pentru materia educaţie fizică, elevii vor primi un tichet cu care îşi vor putea cumpăra îmbrăcăminte şi încălţăminte sportivă.
Ecaterina Andronescu, Ministerul Educaţiei: Până acum, la sfarsitul anului scolar, le predau. Vrem să le rămână, ca să aiba după ce isi pregati examenul.

CITEȘTE ȘI ... Kaufland retrage de la vânzare o jucărie pentru bebeluşi

Coşul de rechizite gratuite este binevenit, mai ales în familiile numeroase de la ţară.Bugetul alocat pentru învăţământ în 2019 este cu 10 miliarde mai mare faţă de anul trecut. Sunt bani cu care Ministerul Educaţiei trebuie să acopere şi creşterile salariale ale cadrelor didactice, pregătirea acestora, voucherele de vacanţă, dar şi datoriile pe care le are de achitat pentru hotărârile judecătoreşti din trecut.

Sursa: observator.tv