Prefectul Soare: „Vineri se validează noul Consiliu Județean”

Astăzi, prefectul Cristian Soare, a anunțat că în perioada 17-24 iunie se vor constitui toate consiliile locale, dar și Consiuliul Județean. Acesta a dat ca certă data de 17 iunie pentru ședința de constituire a CJ, ședință în care trebuie să se valideze mandatele, să se depună jurământul, să se aleagă comisiile, dar și conducerea administrației județene - în speță, președintele și cei doi vicepreședinți.

Pe de altă parte, Alisa Ciobanu, jurista Consiliului Județean, susține că este practic imposibil ca mai devreme de 22 iunie să se întâmple acest lucru, din simplul fapt că 21 iunie este termenul limită de depunere de către partide a rapoartelor financiare pentru campanie, fără de care validarea este imposibilă: „Nu avem nicio ședință săptămâna aceasta, nu avem cum. Deocamdată, niciun partid nu a depus acea dovadă cum că au transmis Autorității Electorale Permanente rapoartele financiare pe campanie. Cred că o dată probabilă pentru ședința de constituire este 22 sau 23 iunie. În niciun caz săptâmâna asta, din câte știu, PNL abia pe 20 reușește să depună  acele rapoarte”, ne-a declarat Alisa Ciobanu.

Potrivit unui comunicat de presă trasnmis de Prefectură, vineri, 17 iunie, la ora 10:00, se constituie Consiliul Județean. În aceeași zi, dar de la ora 16:00, se va stabili și Consiliul Local Topoloveni.

În următoarea perioadă, se vor constitui CL pentru următoarele orașe:

  • 21 iunie-  Pitești și Mioveni.
  • 22 iunie-Curtea de Argeș și Ștefănești.
  • 23 iunie- Câmpulung și  Costești.