Vouchere mai mari pentru bugetarii care își petrec vacanţa în extrasezon

În lunile de vară, valoarea voucherelor de vacanţă rămâne de 1.450 de lei. În extrasezon, adică în octombrie-noiembrie sau aprilie-mai, valoarea acestora creşte la 2.080 de lei. Bugetarii vor fi nevoiţi să aleagă până la sfârşitul lunii noiembrie una dintre cele două variante.
Totodată, voucherrele vor intra pe un card, iar hotelierii îşi vor primi banii imediat şi nu în aproape 60 de zile cum se întâmplă în prezent. Prin aceste măsuri, ministrul Turismului speră să crească numărul turiştilor în extrasezon cu circa 30 la sută într-o primă etapă.

CITEȘTE ȘI ... Acum: Incendii de vegetație în Argeș! (VIDEO)

Probabil o să înceapă mai repede sezonul estival. Ştiţi că la 1 mai începe sezonul estival. Este un mare boom la început, după care două-trei săptămâni doar în timpul weekendului mai vin turişti, în număr foarte mic - Bogdan Trif, ministrul Turismului

 

 

Vouchere de vacanţă de 2.080 de lei în extrasezon

Vestea că vor avea mai mulţi turişti primăvara şi toamna a fost primită cu entuziasm de hotelieri

Dacă în plin sezon la mare, de exemplu, o cameră de hotel se închiriază şi cu 500 de lei, un voucher ajunge doar pentru trei nopţi de cazare. În situaţia în care ar opta pentru acelaşi pachet în extrasezon, hotelierii spun că din cei 2.000 de lei turiştii ar putea rămâne şi cu banii de cheltuială.

Mulţi români preferă totuşi să îşi ia concediu pe timpul verii.

Anul acesta, peste 10% din vouchere au fost emise de firme privat. Angajatorii sunt scutiţi de plata contribuţiilor dacă acordă acest tip de beneficiu.


Sursa: observator.tv