Vremea o ia razna! Urmează temperaturi de VARĂ

Dacă ne imaginam că toamna va pune pe stăpânire pe România, având în vedere zilele friguroase din ultima perioadă, se pare că vom avea parte de o surpriză. Începând de vineri, temperaturile vor crește.

„Patrunderea unui aer din ce în ce mai cald se va concretiza, la început, prin apariția precipitațiilor mixte în zona montantă. Transformarea ninsorilor în lapoviță și ploaie, ceea ce nu exclude depunerile de polei în zona montană și posibil și pe drumurile care tranzitează zonele montane, încă un motiv suplimentar pentru atenție sporită pentru cei care au drum în acea parte a țării.

Patrunderea aerului cald va însemna temperaturi mult mai ridicate decât s-au înregistrat în această dimineață pentru partea de vest a țării.

Dacă joi temperaturile rămân în continuare modeste, în special în nord și centru, unde valorile nu vor trece de 10 grade, treptat, începând de vineri, temperaturi de peste 15 grade în multe zone din țară, iar în zilele următoare valori ce vor atinge și chiar vor depăși izolat 25 de grade. Pragul termic pentru o zi de vară”, a declarat meteorologul ANM, Teodora Cumpănașu, la Digi 24.