Wake Up, prima platformă dedicată drepturilor femeilor

Strigătul după ajutor al româncelor agresate va fi de acum auzit! Prima platformă dedicată drepturilor femeii a fost lansată, ieri, de Fundaţia pentru Dezvoltarea României. "Wake UP" vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Oficial, sunt zeci de mii în România, însă nimeni nu ştie cu adevărat câte femei îndură abuzuri în tăcere.

Multe românce nu au curajul să spună ce li se întâmplă şi nici să ceară ajutor. De frică, de ruşine, ori de teama de marginalizare. Strigătul lor mut după ajutor va fi auzit acum. Fundaţia Pentru Dezvoltarea României vine în sprijinul acestor femei. Pentru ele a fost creată platforma "Wake Up", prin intermediul căreia - alături de specialişti - îşi vor cunoaşte drepturile şi vor şti unde să ceară ajutor.

 

Sonia Simionov, iniţiatoarea Campaniei Observator: Spunem NU abuzului, este ambasadorul proiectului. 
”Prin această platformă online vrem să facem secţiuni în care fiecare femeie atunci când se loveşte de diverse forme de abuz să ştie ce are de făcut. Încercăm să obţinem, printre altele, trecerea violenţei domestice de la o infracţiune minoră la una majoră.”

 

 

În România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, iar în fiecare săptămână o româncă e ucisă de partenerul violent. Toate aceste date reflectă o realitate pe care mişcarea "Wake Up" îşi doreşte să o schimbe. 
Sonia Simionov, ambasador Wake Up: Dacă nu povestim şi nu spunem ce ni se întâmplă, nimeni nu ne va putea înţelege şi atunci ne vom simţi stigmatizate. Eu asta cer astăzi, asumare şi implicare.

 


În acest proiect s-au implicat deja persoane publice, în sprijinul victimelor lipsite de apărare.
Monica Davidescu: Există un factor la femei pe care nu-l putem controla sub nicio formă. Femeile gândesc mai mult cu inima decât cu creierul. Factorul acesta nu îl putem schimba la femei şi eu cred că ar trebui consiliate şi pe acest drum ele, iar bărbaţii pe drumul că violenţa nu înseamnă că poţi ţine o femeie lângă tine 
Elisabeta Lipă: Primul pas pe care cred că ar trebui să-l facem este campania de conştientizare în şcoli pentru că de acolo pleacă totul 

 

 

Deviza mişcării "Wake Up" este "Noi nu promitem, noi facem"!
Trisi Cristea, director Fundaţia pentru Dezvoltarea României: O forţă ca a noastră poate face ca lucrurile să facă o diferenţă între a vorbi şi a face 


Toate femeile care au nevoie de ajutor, au întrebări sau chiar soluţii au acum ocazia să se implice în mişcarea "Wake Up". Toate detaliile despre acest demers le puteţi găsi pe site-ul Fundaţiei pentru Dezvoltarea României. 


Sursa: observator.tv