Ziua zero în PSD! Organizația Argeș se aliniază în spatele lui Liviu Dragnea!

Săptămâna trecută, ceea ce se preconiza încă de anul trecut referitor la relaţia dintre premierul Mihai Tudose şi Dragnea&Co a devenit o certitudine, între palatul Victoria şi liderul PSD intervenind o fractură ce pare din ce în ce mai greu de remontat. Lucrurile au escaladat pe fondul conflictului dintre premier şi ministrul de Interne, Carmen Dan, percepută ca fiind protejata de suflet a lui Dragnea, după ce, în contextul scandalului poliţistului pedofil, premierul a acuzat-o de minciună şi a anunţat-o că îi acceptă demisia de onoare, iar aceasta i-a replicat că are mandatul de ministru girat de partid, singura entitate care poate să îi ceară plecarea din funcţie.
Pe fondul scandalului izbucnit, mai multe organizaţii au ridicat problema retragerii susţinerii partidului faţă de premierul Tudose, vorbindu-se făţiş despre posibilitatea ca PSD să-şi demită cel de-al doilea premier în actualul mandat, pe motiv de nesupunere, la pachet cu acuzaţiile că acesta ar fi omul serviciilor. În condiţiile în care Liviu Dragnea pare să aibă ghinion şi mână proastă, punând doi prim-miniştri din „statul paralel”, se anunţă o perioadă tensionată la nivelul politicii din Capitală, în care părerile pro şi contra schimbării prim-ministrului  fluctuează de la o zi la alta. Raportat la Organizaţia Argeş, săptămâna trecută, mai mulţi membri ai acestei structuri au lansat diferite opinii şi poziţii, atât din proprie iniţiativă, cât şi ca răspuns la întrebările fireşti ale jurnaliştilor.

Deputatul Rădulescu - reacţie virulentă împotriva premierului

Printre cei care sunt de părere că Tudose ar fi bine să fie înlocuit sau să lase ciocu’ mic şi să asculte dispoziţiile partidului se numără deputatul argeşean Cătălin Rădulescu. Acesta şi-a exprimat poziţia în mod public, pe propria pagină de facebook, imediat după ce ministrul Carmen Dan a negat că l-ar fi minţit pe premier şi a refuzat să-şi dea demisia. „Bravo Carmen Dan, șah mat! Ca membru vechi al partidului meu PSD, solicit întrunirea de urgență a CEX-ului, pentru a hotărî dacă după ieșirea necontrolată și nestatutară a premierului Tudose mai susținem echipa Tudose-Ciolacu la guvernare, și dacă după ieșirile repetate în mass-media, contrare poziţiilor partidului, și insubordonarea faţă de deciziile partidului, mai pot fi menținuți în funcție acești doi colegi, care nu au înțeles nici în ultimul ceas că nu au ajuns prin niciun concurs în aceste funcții, ci au fost puși acolo de către partid și ca să realizeze programul partidului. Gravitatea susținerii Șefului Poliției Române care e vinovat de foarte multe lucruri (care au culminat cu pedofilul polițist, cunoscut de către acest domn Despescu), asumat de colegul Ciolacu, mă determină să solicit CEX-ului cât și colegilor parlamentari PSD retragerea sprijinului politic pentru echipa formată din colegii noştri Tudose-Ciolacu, pentru afectarea imaginii partidului nostru în rândul electoratului PSD, pentru scandalurile repetate în spațiul mediatic, pentru atacurile repetate împotriva unor colegi miniștri (Rovana Plumb, Sevill Shaideh, Carmen Dan, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea), pentru insubordonarea faţă de deciziile partidului și faţă de președintele partidului, pentru nedemiterea consilierului personal al premierului Tudose, domnul Piperea, care a cerut schimbarea președintelui Dragnea, și pentru neasumarea legilor justiției. Nu am câștigat simpatia a milioane și milioane de cetățeni ai României ca niște colegi să ne facă să pierdem în fiecare zi și să ne afecteze sistematic imaginea!” - a scris deputatul Rădulescu.

Şerban Valeca: „PSD e un partid viu”

Adept al unei poziţii ceva mai pacifiste, senatorul Şerban Valeca, preşedinte al PSD Argeş, declara la începutul săptămânii trecute că nu crede în scindarea partidului în două tabere: „Partidul funcţionează. (...) Eu cred că este un partid viu şi avem destui lideri care pot discuta între ei. Faptul că eu mă întâlnesc cu altcineva nu înseamnă că e un complot, ci efectiv o discuţie colegială. (...) Eu nu cred că sunt mai multe tabere. Repet, este un partid viu şi sunt discuţii. Probabil, nu ştiu. Şi eu am discutat cu diverşi colegi alte subiecte. Ne întrebăm unul pe altul cum credem că e mai bine. Dar asta nu înseamnă că cineva complotează”, a declarat Valeca. De asemenea, tot el este de părere că, în contextul scandalului cu poliţistul pedofil, nu se impune demisia ministrului Carmen Dan: „Nu cred că la orice greşeală dintr-un minister trebuie să îşi dea demisia ministrul, pentru că nu el a făcut toate procedurile care sunt, probabil, de ani de zile. Sunt reguli, sunt lucruri care apar cu greutate, ca informaţii. Chiar nu cred!” - a mai spus liderul PSD Argeş. 
Tensiunile din PSD sunt departe de a se fi aplanat, cu atât mai mult, cu cât la sfârşitul săptămânii trecute jurnaliştii din presa centrală dădeau ca sigur faptul că Liviu Dragnea este pregătit să ceară în CEx demisia premierului. A propriului premier. Pentru  a doua oară! 

Social-democraţii argeşeni merg pe mâna lui Dragnea
La finalul săptămânii, liderii social-democraţilor argeşeni s-au reunit într-o reuniune de urgenţă a Biroului Permanent, ocazie cu care s-a stabilit şi poziţia oficială a organizaţiei vizavi de soarta premierului: „Biroul Permanent al PSD Argeș, întrunit astăzi, 14.01.2018, salută convocarea de urgență a Comitetului Executiv Național. PSD Argeș solicită respectarea statutului PSD și susține ca orice discuție politică întâi să fie dezbătută în forurile statutare, inclusiv deciziile, iar apoi să fie comunicate în spațiul public. Organizația PSD Argeș reamintește că, în conformitate cu statutul, fiecare membru de partid are obligația de a respecta structurile de conducere ale partidului alese democratic.” - a transmis conducerea PSD Argeş, confirmând poziţionarea organizaţiei în spatele liderului Liviu Dragnea.